language arrow_drop_down
SE NO EN
share

Industrielle Linux systemer

Industrielle operativsystemer med åben kildekode og lang levetid.

Prevas har det største uafhængige, industrielle Linux-team i Skandinavien, når det gælder design, udvikling, tilpasning og vedligeholdelse af industrielle, indlejrede Linux-BSP'er (Board Support Packages), herunder Linux-varianter som eksempelvis Android og uCLinux. Ydelserne udføres af et særligt team for industrielle Linux-systemer sammen med et antal Linux-eksperter, som er spredt i hele virksomheden.

Prevas' services inden for industrielle Linux-systemer omfatter alle aspekter af professionelt BSP-arbejde. Prevas sørger for, at al udvikling foretages effektivt. Professionel, langsigtet vedligeholdelse er et kvalitetsmål for BSP'erne. Det første skridt er specifikationen og de tekniske diskussioner, som er nødvendige for at udvikle en BSP af høj kvalitet. Næste skridt er at udvikle den første BSP for hurtigt at komme i gang med test og evaluering. Vi afholder også uddannelsesseminarer om det kommende system. Udviklingsarbejdet afsluttes med levering af en skræddersyet, industriel Linux-BSP (ren Linux, Android eller uCLinux), herunder et kit til udvikling af applikationssoftware, specialtilpasset kerne, bootloader, rootfs og installation.

Efter leveringen er Prevas fortsat ansvarlig for den leverede BSP. Prevas har udviklet et program til langsigtet vedligeholdelse af industrielle BSP'er, som sikrer, at BSP'en løbende opdateres og forbedres, således at dennes værdi opretholdes.

Når kundens produkt nærmer sig afslutningen af sin livscyklus, kan Prevas hjælpe med at genanvende tidligere BSP-arbejde for at gøre det nemmere at udvikle nye softwareplatforme fremover – selv efter 15-20 års brug.

Linux med lang levetid

OE-lite Linux – færre omkostninger til udvikling og vedligeholdelse af applikationer.

Når indlejret software skal bruges til industrielle applikationer, ønsker kunderne både stabilitet og reproducerbarhed. For at kunne tilbyde dette i forbindelse med industrielle Linux-baserede produkter er Prevas en af de virksomheder, som er med til at støtte fællesprojektet OE-lite Linux.

OE-lite Linux er et integrationsværktøj til industrielle Linux-BSP'er (Board Support Packages), som opstod ud fra et behov for stabilitet og langsigtet vedligeholdelse af skræddersyet Linux. Siden starten af 2008/2009 er OE-lite Linux blevet brugt til integration og vedligeholdelse af Linux-BSP i mange forskellige løsninger – fra informationssystemer i tog til medicinsk udstyr – og har været til stor gavn for mange kunder.

Hovedtanken er at få et stabilt, skræddersyet Linux i 10 år eller mere i kundespecifik hardware, uanset om hardwaren ændres i løbet af produktets levetid (f.eks. forskellige hardware-versioner eller processorer). Med OE-lite Linux kan Prevas' kunder beholde samme Linux API, kerneversion osv. i en bestemt BSP-version, selv når den kører på forskellige typer hardware. Denne løsning sænker mærkbart omkostningerne til applikationsudvikling og vedligeholdelse. Pludselig bliver den skræddersyede Linux API den virkelige platform til applikationsudvikling i stedet for selve hardwaren, hvilket betyder, at applikationsudviklerne kan fokusere på at tilføje funktioner i stedet for at arbejde med hardwaresupport på lavt niveau.

Den OE-lite Linux BSP, som Prevas udvikler, rummer alt fra små uCLinux med CPU uden MMU-enhed til flerkernede x86- eller ARM-baserede printkort med lidt eller meget ledig hukommelse og med eller uden display og pegefunktion.

Udvikling og support af Android-BSP'er

Prevas' industrielle Linux-team tilbyder professionel udvikling og support af Android til industrielle systemer og dækker alle aspekter af systemet:

 • Android-integration på skræddersyet hardware:
  - Udvikling og integration af kernen
  - Udvikling og integration af bootloader
 • Optimering af BSP med hensyn til boot time- og runtime-ydelse
 • Udvikling af Android-applikationer
 • Grundig fejlfinding af Android
 • Opdatering af Android-BSP'er
 • Uddannelse af udviklere

Specialister inden for industriel Linux

Prevas har lang erfaring som professionel leverandør af industrielle Linux-løsninger. Vi giver vores samarbejdspartnere og kunder stor merværdi og supporterer alle aspekter af industrielle Linux-løsninger:

 

 • Udvikling og optimering af kernen
 • Udvikling, integration og optimering af bootloaderen
 • Applikationsudvikling
 • Support af alle kendte bygge- og integrationsværktøjer:
  - Yocto
  - LTIB
  - Buildroot
  - osv.
 • Udvikling og optimering af produktion og supportværktøjer
 • Grundig fejlfinding af Linux
 • Optimering af Linux-systemer
 • Backporting af driveren

Industrielle Linux-løsninger

Prevas kan tilbyde en færdig, indlejret Linux-platform til industriel brug, som er tilpasset til kundespecifik hardware, og som understøtter fuldstændig tilpasning og langsigtet vedligeholdelse. Prevas' industrielle Linux-løsning leveres med OE-lite Linux- eller Yocto Project-integrationsværktøjerne, hvilket giver en professionel indbygget Linux-platform og et effektivt applikationsworkflow.

Prevas' industrielle Linux-løsning til kundespecifik hardware kan anvendes som den er eller om nødvendigt opgraderes i tre trin:

Basic – standardversionen af Prevas' industrielle Linux-platform uden tilpasninger. Sørg for, at din specifikke hardware understøttes af Prevas' industrielle Linux. Det giver en kort udviklingstid og komplet Linux-BSP-test, hvilket giver en mere robust indlejret Linux-løsning (inkl. test af ydelse, stabilitet og funktionalitet).

Plus – med tilpasning af kerne, bootloader og rootfs. Supplér din industrielle Linux Basic-platform med yderligere kernedrivere, bootloader-optimering og rootfs-tilføjelser. Enkel vedligeholdelse med Prevas' release flow til industriel Linux.

Custom – fuldstændig tilpasning og specialiseret release flow. Du kan håndtere alting specifikt som et almindeligt tilpasset OE-lite Linux- eller Yocto-projekt.

Prevas Industrial Linux – nu på Yocto

Prevas Center of Excellence Industrial Linux i Aarhus har flyttet Prevas Industrial Linux over på Yocto.

Prevas har i mangle år arbejdet med Yocto, men først med nogle tekniske ændringer der tilkom i januar i år er Yocto blevet modent til at danne grundlag for Prevas Industrial Linux (PIL). Siden skiftet over på Yocto er det gået stærkt og inden året er omme forventer Prevas Center of Excellence Industrial Linux at have leveret et to cifret antal Yocto baserede Industrielle Linux’er bare i indeværende år.

Som en naturlig udvikling sideløbende med PIL on Yocto er teamet i Århus dybt involveret i sikring af vores kunders eksisterende Linux’er i forhold til cyber security og integration af Linux løsninger i IoT og Industri 4.0 værdikæderne hos en række virksomheder i både Danmark og udlandet.

Prevas Industrial Linux (PIL) er et Linux koncept målrettet udviklingen af kundespecifikke Linux-systemer på kundernes hardware med høje krav til kvalitet, testniveau og levetid for operativsystemet.

Kontakt os

Mads Doré Hansen

Product Manager

Tel +45 40 19 65 66

E-post

Kontakt os

Søren W. Mathiasen

Vice President Sales & Marketing

Tel +45 20 99 76 01

E-post

Kontakt os i dag, hvis du vil vide mere om, hvilke løsninger vi kan tilbyde din virksomhed.

Book et møde med os!

Vi vil gerne møde dig!
Referencer

 • Brüel & Kjær Vibro

  Edge Computing skaber værdi for BKV

 • ROMO Wind

  Nyt sensorsystem giver vindmøller optimal ydeevne

 • Swapsafe

  Sikker nøgleboks åbner op for millionmarked

 • Ambu A/S

  GENOPLIVNINGSDUKKEN, aMBU MAN ADVANCED ALS, TAGER HJERTELUNGEREDNING TIL NYE HØJDER

Har du brug for hjælp?

Kontakt os

Vi vil gerne have dig med på holdet!

Job hos Prevas